Slider

Karadağ'ın Popüler Şehirleri; Karadağ'da Nereye Gidilir?

Karadağ’ın başkent Podgorica haricinde gidilmesi gereken diğer popüler şehirleri arasında; Budva, Kotor, Bar ve Tivat’ı sayabiliriz. Özellikle Budva ve Kotor Türk tatilcilerin ve yatırımcıların en çok ziyaret ettiği şehirlerden.

Karadağ’da yaz turizmi oldukça gelişmiştir. Ülkeye en kalabalık turistik seyahatler yaz aylarında oluyor. Bu nedenle özellikle kıyı şeritlerde bulunan şehirler oldukça popüler. İşte Karadağ’da denize,kuma, güneşe ve doğaya kendinizi adayacağınız popüler şehirler listesi:

Budva

Karadağ’ın en çok turist çeken şehirlerinden Budva, uzun plajları, manzaraya ve denize doyamayacağınız koyları ile en sevilen yurtdışı tatil lokasyonları arasında bulunuyor. 15. yüzyıldan kalma Sveti Stefan Adası’nı da görebileceğiniz şehir, dinamik ve hareketli bir tatil planlayanların rotası olmalı!






Kotor

Kotor, UNESCO tarafından dünya mirasları listesine alınan önemli bir tarihi şehir. Bu nedenle Karadağ’ın en çok turist ağırlayan kentlerinin başında geliyor. Biraz tarih, biraz deniz, biraz doğa ve bolca huzur için size önerim; Kotor!



Tivat

Kotor körfezi kıyısında yer alan Tivat, Karadağ’ın en küçük şehridir. Ayrıca ülkenin Podgorica’dan sonraki ikinci havaalanı da burada bulunuyor. Tivat’ta Türklere karşı farklı bir sevgi var desem yanlış olmaz sanırım. Türk dizilerine oldukça düşkünler ve pek çok Türk yatırımcı da burada şirket kurmuş veya ev satın almış. Yani yabancı bir yere gelip yabancılık çekmek istemiyorsanız harita da Tivat’ı işaretleyebilirsiniz.



Bar

Özellikle gece hayatıyla dikkatleri üzerine çeken ve turistlerin en sevdiği şehir olan Bar, Karadağ’ın batı kıyısında yer alan oldukça şirin bir sahil kasabası. Ticari ve turizm konusunda ülkede liman görevi gören kent, Balkanların en büyük gölü Skadar’a da sahip!

Bar’ı önemli kılan birçok özelliğin arasında dikkatleri en çok çeken Eski Şehir bölümü olan Stari Bar’dır. Buradaki kalıntılar sizi zamanda uzun bir yolculuğa çıkaracak.


0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim