Slider

Karadağ'ın Cumhurbaşkanı (Milo Đukanović) Kimdir?

Bu yazımda sizlere Karadağ'ın Cumhurbaşkanı (Milo Đukanović) kimdir? ondan bahsedeceğim. Haydı şimdi Karadağ'ın Cumhurbaşkanı (Milo Đukanović) kimdir? biraz inceleyelim.

15.02'de doğdu. 1962'de Niksiç'te. Ailesi, Karadağ'ın en eskilerinden biri olarak kabul edilir. Liseden sonra Veljko Vlahović Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Öğrencilik yıllarında iyi bir basketbolcuydu. Eğitimde geliştirilen niteliklerin çoğu, siyasi hayatta onun için faydalı oldu.

1986'da Milo Djukanoviç Sosyalist Gençlik Başkanlığı'na üye oldu. Açık sözlülüğü nedeniyle yoldaşları ona "ustura" diyorlardı. Genç ve hırslı adam arkadaşlarıyla birlikte eski hükümeti geri püskürtmeye karar verdi. Kampanyaya "anti-bürokratik devrim" adı verildi.




26 yaşında, o zamana kadar henüz resmi görevlerde bulunmamış olmasına rağmen, Karadağ'ın fiili liderlerinden biri oldu. 1991 yılında başbakan olur. 6 yıl sonra kendini cumhurbaşkanlığı için aday gösteriyor. İlk turda rakibine 2.000 oy kaybetti ve ikincisinde onu geride bıraktı. 25 Kasım 2002'de Milo Cukanoviç, başbakan olarak geri dönmek için cumhurbaşkanlığından istifa etti.

Politikacının ailesi Bakan'ın en zenginlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu, bağımsız şirketler tarafından yapılan çok sayıda denetimle onaylanmıştır. Başkanın kendi hesaplarında yaklaşık 15 milyon dolar var, ailenin mülkü 10 kat daha fazla.

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim