Slider

Karadağ (Tivat) Nerede VE Nasıl Gİdilir?

 Karadağ’ı daha yakından tanımanın en güzel yolu şehirlerini tanımaktır. Daha önce sizler için Podgorica, Budva ve Kotor şehirlerini kaleme almıştım. Şimdi ise Karadağ’ın bir diğer güzel ve popüler şehri olan Tivat ile devam edeceğim.

Tivat Nerede?

Tivat, Karadağ’ın güneybatısında yer alan, genç, lüks ve oldukça ilgi çekici bir şehirdir. Adriyatik’te Kotor Körfez kıyısında yer alan kent, coğrafi konumu ve doğal güzellikleri sayesinde de turistlerin ilgi odağı haline gelmeyi başardı. Mesela, Porto Montenegro adını hiç duydunuz mu? Burası Tivat’ı popülerleştiren en önemli yerlerden bir tanesi. Kanadalı Milyarder Peter Munk tarafından inşa ettirilen alan, oldukça lüks bir mega-yat marinası. Ayrıca şehir yatırımcıların da gözdesi!

Tivat’a Nasıl Gidilir?

Karadağ’da iki uluslararası havaalanı var ve bunlardan bir tanesi Tivat’ta! Üstelik Tivat Havaalanı ülkenin en büyük havaalanı olma özelliğine de sahip. Yalnız, Türkiye’den Tivat’a direkt uçuşlar ne yazık ki yok. Eğer aktarmalı uçuşu tercih ederseniz -ki bunu önermiyorum- uzun saatler yolculuk yapmaya hazırlıklı olmalısınız. Benim tavsiyem Türkiye’den direkt uçuşların bulunduğu diğer havaalanını tercih etmeniz olacak. Karadağ’ın başkenti Podgorica’da bulunan alan, daha az yorucu olmasının yanı sıra zamandan da tasarruf sağlamanıza neden olacak. Podgorica’dan Tivat’a kalkan otobüslere binebilir, taksi tutabilir ya da araç kiralayabilirsiniz. Bu arada taksi fiyatlarının oldukça uygun ve pazarlığa açık olduğunu bilmenizde de yarar var.


Kısaca Türkiye’den 1 saat 45 dakika gibi bir sürede Podgorica’da olacak ve yaklaşık 3 saat sürecek bir araba yolculuğuyla da Tivat’a ulaşabileceksiniz!





0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim