Slider

Karadağ (Tivat) Neler Yenir?

 Montenegro mutfağı farklı kültürlerin iç içe geçtiği özel bir mutfak. Yöresel lezzetlerin yanı sıra dünya lezzetlerini de bulabileceğiniz geniş bir yelpazeye sahip. Hal böyle olunca seyahatinizi biraz gurmelik üzerine de kurabilirsiniz. Çünkü burada mutlaka tatmanız gereken müthiş lezzetler var!

Muckalica

Farklı et çeşitlerinden yapılan bu leziz yemek, Tivat restoranlarında sipariş vereceğiniz ilk yemeklerden biri olmalı. Mangal eti ve sebze güveciyle yapılan Muckalica’nın Sırpların en sevdiği yemekler arasında bulunduğunu da belirteyim.


Balık Çorbası / Riblja Corba

Adriyatik ülkesi olan Karadağ’ın kıyı şehirlerinde deniz mahsulleri oldukça popüler. Özellikle Balık Çorbası Tivat’ta mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. Daha çok kış aylarında tercih edilen bu enfes çorbayı salçalı ya da salçasız olarak isteyebilirsiniz.



Cesnica / Bozicna Poğaça

Cesnica, Sırpların özel bir lezzeti ve özellikle Noel zamanında yapılıyor. Yani yeni yılı Karadağ’da geçirmeye niyetiniz varsa, enfes lezzetler eşliğinde harika zaman geçireceğinize emin olabilirsiniz. Buğday unu, su ve biraz da şeker katılarak yapılan bu poğaça çeşidi, kentteki tüm fırınlarda bulabileceğiniz kendine has yaygın bir lezzet!



Yerli Üzüm Brendi

Yerli üzüm brendi, “Tivat’ta ne içilir?” diye sorulduğunda ilk alacağınız cevap olabilir. Özellikle enfes aroması ile sizi kendine hayran bırakacak bu içeceğin, Karadağ’da denediğiniz en iyi lezzetler arasında yerini alacağına bahse girerim!

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim