Slider

Karadağ Nerede Ve Nasıl Gidilir?

 Dünyanın en genç ülkelerinden biri ile tanışmaya hazır mısınız? Balkanların gözde devletlerinden Karadağ, küçük ve şirin bir ülke olmasının yanı sıra son yılların yaşamaya değer popüler ülkeleri arasında da ilk sıralarda yer alıyor. İşte bu nedenle Karadağ’da yaşayan biri olarak, Karadağ hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda anlatıyorum. Karadağ nerede, başkenti neresi, nüfusu kaç kişi, hangi dil ya da diller konuşuluyor, vize bilgileri, tatil lokasyonları ve çok daha fazlasını burada bulabilirsiniz. Haydi, başlayalım!

Karadağ Nerede?

Karadağ diğer adıyla Montenegro, Güneydoğu Avrupa’da yer alan bir Balkan ülkesidir. Ülkenin kuzeyinde Bosna Hersek ve Hırvatistan bulunurken, güneyinde Arnavutluk, batısında ise Adriyatik Denizi yer alır. 12 yıl önce Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Montenegro, “Avrupa‘nın En Genç Bağımsız Cumhuriyeti” ünvanına sahiptir. Şimdilerde ise ülke, hem yaşam merkezi hem de turizm bölgesi olarak oldukça revaçta!


Karadağ hakkında küçük bir de dip not vermem gerekirse, 16. yüzyılda Osmanlı hakimiyetinde bulunduğunu ve 17. yüzyılda da bu hakimiyeti reddederek pek çok isyan çıkardığını söyleyebilirim. Yani Karadağ’da Osmanlı kültürünün izlerine rastlamak mümkün.

Karadağ Başkenti

Karadağ’ın başkenti, ülkenin en büyük şehri olma özelliğine sahip olan Podgorica’dır. İdari, siyasi, ekonomik ve kültür merkezi olan şehir, rotası Karadağ olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Kentte çoğunluk olarak Ortodoks Hristiyanları yer alsada Müslüman ve Katolik nüfusu da bir hayli fazla. Ayrıca Stara Varos yani Eski Türk Şehri’de burada yer alıyor.

Karadağ’a Nasıl Gidilir?

Karadağ’da iki uluslararası havaalanı var. Bunlardan bir tanesi Tivat’ta yer alırken, diğeri elbette ülkenin başkenti Podgorica’da yer alıyor. Şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan havaalanına Türkiye’den direkt uçuşlar var. Yolculuk ise yaklaşık 1 saat 45 dakika civarı sürüyor.


Tivat Havaalanı’na Türkiye’den aktarmalı olarak en az 8 saat süren uçuşlar yapılıyor. Bu nedenle tavsiyem kesinlikle direkt uçuşu tercih ederek öncelikle rotanızı Podgorica’ya çevirmeniz olacak. Zaten bölgede diğer şehirlere ulaşım ucuz ve kolay. Yani kentten uygun fiyatla istediğiniz şehre seyahat etmeniz hiç de zor değil. Bunun için dilerseniz araba kiralayabilir veya taksi tutabilirsiniz.

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim