Slider

Karadağ (Kotor) Neler Yenir

  • Siyah Risotto:

İtalyan esintileri taşıyan Siyah Risotto, büyük porsiyonlarıyla mürekkep balığının mürekkebinden yapılan oldukça leziz bir yemektir. Görünümü pek iştah açıcı olmasa da tadı gerçekten enfes. Eğer farklı tatlar arayan biriyseniz, bu yemek sizin için iyi bir deneme olacaktır. Şarap sevenler için tavsiyem, Risottonuza eşlik etmesi için bir kadeh beyaz şarap tercih etmeniz olacak!



  • Kalamar Dolması:

Söz konusu sahil kenti olunca önerilen yemekler de elbette deniz ürünleriyle alakalı oluyor. Bu nedenle kalamar dolması tatmanızı tavsiye edeceğim bir diğer lezzet. İçerisine taze ot ve çeşitli sebzeler doldurulan kalamarlar, kömür ateşinde kızartılarak enfes bir yemeğe dönüşüyorlar. Gurme bir gezginseniz, denemeden dönmeyin!



  • Ahtapot Salatası:

Kotor’da denemeniz gereken lezzetlerin başında ahtapot geliyor. Özellikle salatasını ve ızgarasını ayrıca öneriyorum. Ahtapot parçaları, sarımsak ve maydanoz ile pişirildikten sonra enfes bir salata haline getirilerek servis ediliyor. Kömürde pişirilmiş ahtapot ızgarası ise taze otlarla sarmaş dolaş bir şekilde masanıza getiriliyor.



  • Buzara:

Buzara, sahil kesimde yaşayan tüm Karadağlıların ortak tercihidir diyebilirim. Kabuklu deniz ürünleri ve karideslerin kullanıldığı yemek, özel sos ve baharatlarla pişirilir. İçerisinde kırmızı şarap, soğan, domates, çeşitli otlar ve baharatlar bulunur. Bu eşsiz lezzeti Kotor’da mutlaka denemelisiniz.



  • Pita Visnja:

“Kotor’da tatlı ne yenir?” derseniz, cevap kesinlikle vişneli pay! Adı Pita Visnja olan bu meşhur tatlıyı denemediğinize üzülmemek için gurme listenize mutlaka ekleyin derim!

0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim