Slider

Karadağ (Kotor) Gezilecek En İyi Yerler

 UNESCO tarafından dünya mirasları listesine alınan Kotor, sırf bu yüzden bile gidip görülmesi gereken önemli bir tarihi şehir. Burası adeta ayaklı bir ansiklopedi! Size Kotor’da gezilecek yerler listesi hazırlarken mümkün olduğunca en iyi yerleri eklemeye çalıştım. Özellikle rehbersiz gezecekler için bu liste oldukça avantajlı olacak.

  • Pima Palace

Benzersiz bir Saray görmeye hazır mısınız? Dekoratif tasarımıyla herkesi kendine hayran bırakan bu harika saray, antik dönemin izlerini en net görebileceğiniz yapılardan bir tanesi.



  • Kotor Saat Kulesi

Tüm ihtişamıyla sizi hemen meydanda karşılayacak olan bu enfes kule, en dikkat çekici yapılardan bir tanesi. 17. Yüzyılda yapılan Saat Kulesi’nin altındaki utanç anıtı ise gerçekten ilgi çekiyor.


  • Stari Grad / Old Town

Old Town’un Kotor’un en önemli bölgesi olduğundan yukarıda biraz bahsetmiştim. Burası tarihi yapıların yer aldığı, dar sokakların, taş kaldırımların ve binaların olduğu enfes bir yer. Buram buram Orta çağ kokan Old Town’a mutlaka uğramalı ve anı yaşamalısınız.


  • Kayaların Leydisi / Our Lady of the Rocks

Kayaların Leydisi, Kotor Körfez’inde yer alan iki adacıktan yapay olanıdır. Efsaneye göre bu yapay adanın oluşumu denizcilerin attığı taşlar sayesinde olmuş. Eğer şehre temmuz ayının ortalarında gezi planlarsanız, her yıl 22 Temmuz günü düzenlenen buradaki taş atma merasimini yani Fasinada Festivali’ni izleme şansını yakalayabilirsiniz.


0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim