Slider

Karadağ (Bar) Neler Yenir?

Karadağ mutfağı pek çok kültürün izini taşıyan özel bir mutfak. Balkan mutfağından Osmanlı mutfağına, İtalyan mutfağından Akdeniz mutfağına kadar geniş bir yelpazeye sahip. Peki, Karadağ (Bar'da) neler yenir? ve hangi lezzetleri tatmalısınız, biliyor musunuz? İşte Karadağ (Bar) neler yenir? tatmanız gereken lezzetlerin listesi:

Siyah Risotto

Daha önce Karadağ’ın birçok kültürle etkileşime girdiğinden bahsetmiştim. Rengini mürekkep balığının mürekkebinden alan siyah risotto da aslında bir İtalyan yemeği. Oldukça lezzetli olan bu yemeği sipariş ettiğinizde sakın görünümüne aldanmayın! Evet, başta size çok da iştah açıcı gelmeyecek. Tadına baktığınızda ise emin olun her şey değişecek.



Cevapi

Görünüm ve sunum itibariyle Tekirdağ köftesine benzeteceğim bu Balkan lezzeti, Karadağ (Bar) neler yenir? hemen her yerde bulabileceğiniz meşhur bir yemek! Cevapi, somun ekmek arasında ya da porsiyon olarak servis ediliyor. Bazı yerlerde soğanlı servislerini de görebilirsiniz. Tavsiyem her 3 servis şekliyle de denemeniz, ne de olsa Karadağ’da geçireceğiniz daha çok günler var.



Popara

Öyle bir yemek düşününki içinde sadece peynir, süt, ekmek ve çeşitli baharatlar olsun. Kulağa nasıl geliyor? Evet, biraz tuhaf ama tadı gerçekten leziz. Üstelik Karadağ mutfağı denilince akla ilk gelenlerden biri olan bu lezzetin Türkiye’de neredeyse birebir ikizi var. Adı da Papara! Trakyalılara özgü papara, Karadağ’da tadıp kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz enfes bir lezzet.



0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim