Slider

Karadağ (Bar) Gezilecek En İyi Yerler

Karadağ’ın en güzel sahil kasabalarından olan Bar’a gelme nedenlerinizden biri, elbette etrafta gezip göreceğiniz meşhur yerleri olmalı. İşte Karadağ (Bar) gezilecek en iyi yerler listesi:

Stari Kalesi

Stari Bar bölgesinde yer alan Stari Kalesi, Karadağ (Bar) gezilecek en iyi yerler arasında uğramanız gereken yerlerden. Büyük bir kısmı yıkılan kalenin surları hala ayakta. Kalıntıların arasında gezinirken, buranın bir zamanlar Osmanlı’ya da ait olduğunu anımsayıp bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca kalenin etrafında bulunan restoran ya da kafelerde dinlenebilir, küçük hediyelik dükkanlardan da sevdikleriniz için ufak hatıralıklar alabilirsiniz.



Stari Bar

Stari Bar, Bar şehrinin en eski yerleşim bölgesi. Rumija Dağı’nın eteğinde ki bu harika yerde camilerle karşılaştığınızda şaşırmayın. Çünkü burası Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Karadağ şehirlerinden biri. Stari Bar’da Arnavut kaldırımlı sokaklar ve taş yapıların arasından geçerken tarihin derinlerine dalıp gitmemek neredeyse imkansız. Hele bir de bu tarihi yeri dolaşırken şehrin üstüne günbatımı düşmüşse, asla unutamayacağınız duygular hissetmeniz kaçınılmaz oluyor!



Skadar Gölü

Bir kısmı Podgorica’da bir kısmı da Bar şehrinde bulunan Skadar Gölü, Karadağ’ın en çok turist çeken Balkanların en büyük gölü. Skadar Milli Park olarak da bilinen bu doğa mucizesi bölgeyi önemli kılan nedenlerden bir diğeri de yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapması. Zaten burası sırf bu nedenle kuş gözlemcilerinin en sık ziyaret ettiği doğa harikası yerlerin başında geliyor.


Bu yazımdada sizlere Karadağ (Bar) gezilecek en iyi yerler hakkında bilgi verdim, umarım haberimden memnun kalmışsınızdır.
0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

disqus, blogger
© Tüm Hakları Saklıdır.
made with by Fiyort Bilişim